Not known Factual Statements About gear susah masuk

Seorang yang suka mempelajari sesuatu yang baru dan gemar melakukan aktiviti lasak. Seorang penjawat awam yang amat optimis, kemahiran berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan suka membaca.

Salam tuan,kenapa ya kereta tahun 04 sy bernadikan 4g15 auto asyik semput/lemas mse enjin sejuk? Dalam 10-15minit lepas tu bru jd Okay. Tu pun pickup rasa mcm kurang drpd biasa

eight. Seat anda begerak disebabkan sliding panel or roller seat anda telah rosak. Jika kereta anda masih ada guarantee, anda boleh menukar one seat yang baru yng bernilai R

Untuk pengguna gear handbook cara yang paling mudah adalah dengan menukar minyak gear, seterusnya mounting dan kabel gear. Ada juga kes yang berlaku air masuk ke ruang gearbox dan membentuk kotoran seterusnya menjadikan gear bertukar dan menggearkan tombol gear ke freeplay.

Salam bos. Saya pakai kelisa one.0 auto. Masalah sy kadang2 bila nak tukar gear R ke P enjin tiba2 mati. Pastu kadang2 bila nak masuk parking nk membelok pun enjin boleh mati dngn tiba2. Pomen ckp masalah gearbox. Betol ke boss?

Ramai pemandu kenderaan gear automatic berpendapat meletakkan gear pada D bermaksud kenderaan bergerak, dan bila berhenti lama di lampu merah kenderaan adalah statik ( tidak bergerak) dan oleh itu posisi gear harus pada N.

Kebetulan tadi siang berjumpa dengan sekumpulan jurutera enjin, salah seorangnya kenalan semasa belajar di higher education.. Kata mereka gear automatic berhenti dalam keadaan D tidak akan merosakkan gearbox tetapi merosakkan mounting/cagak enjin.

lpas tu hilang.asal setiap pg stiap hari time start off kereta bunyi.tp slps tu xda.services ikut masa.tak pernah miss out on.pernah tnya dgn perodua sevice dia cakap Alright je.tak da masalah.sbb time assistance bunyi mmg xda sbb bunyi wktu to start with commence kreta.



bunyi kuat gila sampai membe saya yang follow dari belakang pon boleh dengar. masa yang saya balik two minggu lepas pulak hujan lebat, memang keta tu bunyi ja sepanjang jalan. yang saya pelik tu, keta baru, if dah 10 tahun pakai no wonder lah bunyi cam tu kan. pelik3!!!

Gear biasanya digunakan di dalam alat transmisi. Bergantung kepada binaan dan susunan, peranti bergear boleh menghantar daya pada kelajuan, tork ataupun arah yang berbeza daripada sumber kuasa.

Pas Tu g worksop chek minyak yg masuk injector ade tapi yg keluar tu takde.lama sikit baru keluar .ape sebenarnya masalah ni.mintak bantuan yg mahir.gasoline pump takde force.ke injecter masalah plug melekat tahi kat engkol.basah plug 1 dan3 .minyak itam lepas 5k company dia kurang sampai three suku.bantuan

kereta saya wira GLI guide tahun 2000, pada mulanya kereta saya kalau nak commence kena two/three kali, selepas kes itu dia mati engin pula time absolutely free, nak start off tak boleh dah. mekanik pertama tukar gas pump dan gasoline filter. commence dan jalan Alright tapi sentap2 engin. kemudian tukar plug sama juga keadaanya. oleh kerana tak puas hati engin sentap2 lagi.

.dan saya akan buka enjin. tetapi memang OK tiada bahagian-bahagian enjin yang rosak atau bunyi enjin masih sama. disutu menunjukan enjin tiada masalah dan masalahini cuma disebabkan masalah mekanikal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *